MATERIAALIT

RUNKOMATERIAALI

A-Luokan Painekyllästetty Kestopuu

Trail in Woods
Pile of Logs

Laituri joutuu kestämään kovaa rasitusta koko elinkaaren ajan. Oikeilla valinnoilla laituri palvelee vielä vuosikymmenienkin päästä.

Laiturinetin kaikki laiturit valmistetaan kotimaisesta A luokan painekyllästetystä männystä. Painekyllästetty puu tunnetaan myös nimellä Kestopuu. 

Painekyllästetty puu on nimensä mukaisesti suojattu suoja-aineella, joka on saatettu puuhun paineen avulla.

Kyllästettu puu kestää ulkokäytössä n.3-5 kertaa kauemmin kuin kyllästämätön puu.

KANSIMATERIAALIT

KESTOPUU

kestopuu laituri pakattu.png

YLEISTÄ

Kestopuu on laiturin Kansimateriaalina ylivoimaisesti suosituin ja käytetyin materiaali. 

Kestopuuta on saatavilla Sileänä ja Urapintaisena. Urapintainen kansilauta voi antaa joissain tilanteissa hiukan enemmän "kitkapintaa" laudalle, mutta suurin ero on kuitenkin laudan ulkonäössä.

Kestopuisen kannen ulkonäköön voi myös vaikuttaa kyllästeaineen sävyllä. Lautaa on valittavina joko Ruskean tai Vihreän sävyisenä. 

HUOLTO

Kestopuuta suositellaan käsiteltäväksi n. 2 vuoden välein sille soveltuvalla käsittelyaineella jotta lauta pysyy siistinä ja se ei ala tikkuuntumaan. Tarkemmat huolto-ohjeet saat laituripaketin mukana.

Käsittelyaineita löytyy kirkkaasta aina sävytettyihin, joten säännöllisellä käsittelyllä pystyt myös vaikuttamaan laudan pintasävyyn.

LEHTIKUUSI

Lehtikuuis pakattu.png

YLEISTÄ

Lehtikuusi on kestävä ja ekologinen vaihtoehto. Puu on hyvin kulutusta ja lahoa kestävää ilman mitään puun käsittelyaineita. 

Lehtikuusi on yleistynyt paljon piharakentamisessa, sen ympäristöystävällisyyden ja "terveellisen" vaihtoehdon vuoksi.

Lehtikuusi on alussa hyvin vaalean sävyinen, mutta UV-valo harmaannuttaa laudan melko nopeasti upeaksi "kelo harmaaksi"

Lehtikuusta ei tarvitse erikseen pintakäsitellä käsittelyaineilla, mutta kattamattomissa tiloissa, esim. laitureissa siinä saattaa ilmentyä satunnaista tikkuuntumista, joka vaatii karkean pinnan hionnan.

Materiaalina lehtikuusi on kestävä ja harmaantumisen vuoksi upea vaihtoehto!