Search

Laiturin Materiaalivalinnat

Laituri joutuu kestämään kovaa rasitusta koko elinkaaren ajan. Oikeilla materiaalivalinnoilla Laituri palvelee vielä vuosikymmentenkin päästä.


Tässä blogissa on avattu hieman Laitureihimme valittavissa olevia materiaalejaRunko: A-Luokan painekyllästettyä Mäntyä (Kestopuu)


Valmistamme kaikki Laiturimme kotimaisesta Kestopuusta. Kestopuu on nimensä mukaisesti tehty kestäväksi ja se kestää haasteellisissa olosuhteissa kymmeniä vuosia.Kestopuu on suojattu suoja-aineella johon suoja-aine on saatettu paineen avulla, näin koko puu on kauttaaltaan saatu suojattua.


Kyllästetty puu kestää ulkokäytössä n.3-5 kertaa paremmin, kuin suojaamaton puu.Kansilauta Kestopuusta vai Lehtikuusesta?

Laiturin ulkonäköön suurimmin vaikuttava tekijä on kansimateriaali. Yleisimmät Laitureissa käytetyt kansimateriaalit ovat Kestopuu ja Lehtikuusi. Verkkokaupastamme voit valita laiturisi molemmilla vaihtoehdoilla.Kansimateriaalina Kestopuu


Kestopuu on ylivoimaisesti käytetyin Laiturin kansimateriaali.


Kestopuista kansilautaa on saatavilla Sileäpintaisena tai Urapintaisena. Joissain tilanteissa urapinta voi antaa paremman "kitka" pinnan, mutta suurin ero on kuitenkin laudan ulkonäkö.


Jo kestopuun valmistamisessa, kylläste aineen sävyillä voidaan vaikuttaa lopputuotteen värisävyyn. Pystyt valita laiturisi joko vihreän tai ruskeansävyisellä kestopuulla.


Lopulta lauta haalistuu ja "harmaantuu" auringosta ja UV säteilystä. Kestopuuta suositellaan käsiteltäväksi n. 1-2 vuoden välein sille sopivilla käsittelyaineilla. Käsittelyaineita löytyy myös sävytettyinä, joten säännöllisellä käsittelyllä, voidaan vaikuttaa laudan sävyyn ja ulkonäköön.Uritettu kestopuulauta 28x120Sileä kestopuulauta 28x120Kansimateriaalina Siperian LehtikuusiSiperian Lehtikuusi on materiaalina Kestävä ja ekologinen. Puu on hyvin kulutusta ja lahoa kestävää, ilman minkäänlaisia käsittelyaineita!


Lehtikuusi on yleistynyt paljon Terassi -ja Laituri rakentamisessa sen luonnonmukaisuuden, ekologisuuden ja upean "harmaantumisen" johdosta.


Lehtikuusi on alussa hyvin kirkkaan/vaalean sävyinen puu, mutta hyvin nopeasti se harmaantuu auringonvalossa. Luonnonmukainen harmaantuminen on prosessi, jota yleensä odotetaan, kun valinnaksi osuu Lehtikuusi.


Lehtikuusta ei tarvitse erikseen pintakäsitellä käsittelyaineilla, mutta kattamattomissa tiloissa, esim. laitureissa siinä saattaa ilmentyä satunnaista tikkuuntumista, joka vaatii karkean pinnan hionnan.


Lehtikuusi on materiaalina melko kuiva ja kastuessaan se turpoaa, näin ollen Laiturirakenteissa lautojen välinen rako on hieman normaalia kestopuu kantta suurempi, jotta laudalla on riittävästi tilaa elää (n.10mm)


Materiaalina lehtikuusi on kestävä ja harmaantumisen vuoksi upea vaihtoehto!


1,2x2,5 kulkusilta Lehtikuusikannella.Lehtikuusen luonnonmukainen harmaantuminen tapahtuu hyvin nopeasti. Lautojen välissä aikaa n. 6-7 kk1,070 views0 comments

Recent Posts

See All